Dit jaar viert de H. Laurentiuskerk in Stompwijk haar 150-jarig bestaan. Dit is een bijzondere mijlpaal voor de kerk, die een belangrijke rol speelt in de gemeenschap van Stompwijk. Het hele jaar organiseert de kerk verschillende activiteiten om dit jubileum te vieren, ook tijdens de Open Monumentendag op zaterdag 9 september.

Tijdens de Open Monumentendag kunt u de kerk van binnen en buiten bewonderen, meer te weten komen over de geschiedenis en de architectuur van de kerk, en genieten van muziek en kunst. De Open Monumentendag Leidschendam-Voorburg wordt om 10.00 uur geopend door wethouder Bianca Bremer, met een muzikale omlijsting.

De kerk nodigt kinderen en jongeren uit om een mooie tekening of knutselwerk te maken van iets wat met de kerk te maken heeft, zoals het gebouw, het orgel, de klokken, of de heilige Laurentius. Deze kunstwerken zullen tijdens de Open Monumentendag in de kerk tentoongesteld worden. U kunt ook zelf een rondleiding volgen door de kerk, de kerktoren en het kerkbos, waar u meer kunt leren over Maerten van den Velde, de grondlegger van de kerk in Stompwijk.

De Open Monumentendag is een unieke kans om de H. Laurentiuskerk in Stompwijk te bezoeken en te waarderen. De kerk is een prachtig monument dat al 150 jaar lang het dorpsgezicht siert. Komt u ook langs op zaterdag 9 september? U bent van harte welkom!