Breng tijdens Open Monumentendag een bezoek aan Buitenplaats Molenwei aan de Stompwijkseweg 27.
Neem een kijkje in stal de Barn, de oude Hoeve of op de Campsite waar afgelopen twee jaar een minicamping is ontstaan.

De boerderij van de familie van der Krogt dateert uit 1938. De boerenhoeve behoorde tot de landgoederen van de familie Smit uit Wassenaar die meerdere boerderijen verpachtten. De authentieke hoeve staat als een icoon in Buurtschap Drie Molens en wordt gebruikt als cursuslokaal voor de barbecue cursussen.

Tot 2019 stonden nog koeien in de grote ligboxenstal, hierna startte de vierde generatie, Vicky van der Krogt, met het onderzoeken naar nieuwe kansen op de boerderij. Vicky gelooft in een toekomstbestendig platteland waar veel ruimte is voor natuur en de verbinding met omwonenden, stedelingen en toeristen.

In 2020 en 2021 is de eigentijdse Natuurboerderij Buitenplaats Molenwei op de kaart gezet. Met een subsidie voor plattelandsontwikkeling en recreatie zijn afgelopen 3 jaar nieuwe concepten uitgerold. De nieuwe vergaderruimten, overnachtingsverblijven, Jeu de Boule baan en fietsverhuur zijn hier een mooi voorbeeld van. 

Panorama Platteland
In stal de Barn staat sinds 2021 de tentoonstelling Panorama Platteland Zuid-Holland, een 40 meter lang kunstwerk over de ontwikkeling van 75 jaar platteland.

Maar liefst 32 stadse en dorpse amateurkunstenaars uit de regio werkten gedurende een jaar aan een veertig meter lang en twee meter hoog schilderij. Tachtig vierkante meter acrylverf op canvas toont een ode aan het Zuid-Hollandse landschap, boeren en tuinders, de voedselketen, de geschiedenis en de toekomst. Honderden verhaaltjes maken samen een bijzonder kunstwerk over de voedselketen, landbouw, natuur en verstedelijking vanaf 1945.
Dit kunstwerk over de plattelandsontwikkeling van Zuid-Holland is tijdens Open Monumentendag op zaterdag 10 september 2022 en GRATIS te bezichtigen.

Om 13.00 en 14.30 een live optreden van Watt4. The Gentlemen of Jazz, is een swingend Haags jazzkwintet dat deze keer als trio optreedt. Jan Hut (contrabas), Ruud Pennings (gitaar) en Hans Schönau (tenorsax) nemen je mee in de wereld van de jazzstandards, de bossa nova van Jobim en de cool van Chet Baker.

Op Buitenplaats Molenwei is de koffiebar geopend en zijn ijsjes verkrijgbaar bij de campingshop. De retro caravannetjes en trekkershutten zijn van dichtbij te bekijken en met een beetje geluk staan er kampeerders met vintage campertjes.

Voor meer informatie kijk op www.buitenplaatsmolenwei.nl en www.panoramaplatteland.nl