In Leidschendam, Voorburg en Stompwijk is van alles te ontdekken op de fiets of met de auto.

Ook de deuren van Buitenplaats Molenwei aan de Stompwijkseweg 27 staan weer open tijdens deze Open Monumentendag, dus breng ook zeker een bezoek aan de tentoonstelling Panorama Platteland in stal de Barn.

Van 14.00 – 14.30 uur en van 15.00 – 15.30 uur is er een live optreden van het koor Happysounds uit Leidschendam. Een groep enthousiaste zangers en zangeressen die een mix van popnummers, zowel oude als nieuwe, en musicalnummers ten gehore brengen. www.happysounds.nl

Koffie, thee en fris zijn verkrijgbaar.

Het verhaal van Buitenplaats Molenwei:

De boerderij van de familie van der Krogt dateert uit 1938. De boerenhoeve behoorde tot de landgoederen van de familie Smit uit Wassenaar die meerdere boerderijen verpachtten. De authentieke hoeve en hooiberg staan als een icoon in Buurtschap Drie Molens en wordt gebruikt voor de barbecue workshops.

Tot 2019 stonden nog koeien in de grote ligboxenstal, hierna startte de vierde generatie, Vicky van der Krogt, met het onderzoeken naar nieuwe kansen op de boerderij. Vicky gelooft in een toekomstbestendig platteland waar veel ruimte is voor natuur en de verbinding met omwonenden, stedelingen en toeristen.

In 2020 en 2021 is de eigentijdse Natuurboerderij Buitenplaats Molenwei op de kaart gezet. Met een subsidie voor plattelandsontwikkeling en recreatie zijn afgelopen 4 jaar nieuwe concepten uitgerold. Zakelijk ontmoeten en overnachten met de camper vindt plaats van april tot en met oktober. 

Panorama Platteland
In stal de Barn staat sinds 2021 de tentoonstelling Panorama Platteland Zuid-Holland, een 40 meter lang kunstwerk over de ontwikkeling van 75 jaar platteland.

Maar liefst 32 stadse en dorpse amateurkunstenaars uit de regio werkten gedurende een jaar aan een veertig meter lang en twee meter hoog schilderij. Tachtig vierkante meter acrylverf op canvas toont een ode aan het Zuid-Hollandse landschap, boeren en tuinders, de voedselketen, de geschiedenis en de toekomst. Honderden verhaaltjes maken samen een bijzonder kunstwerk over de voedselketen, landbouw, natuur en verstedelijking vanaf 1945.

Voor meer informatie kijk op www.buitenplaatsmolenwei.nl en www.panoramaplatteland.nl