Breng tijdens Open Monumentendag een bezoek aan Buitenplaats Molenwei aan de Stompwijkseweg 27.
Neem een kijkje in de oude hoeve en maak kennis met de ontwikkeling op de agrarische locatie. 

De boerderij van de familie van der Krogt dateert uit 1938. De boerenhoeve behoorde tot de landgoederen van de familie Smit uit Wassenaar die meerdere boerderijen verpachtten. De authentieke hoeve staat als een icoon in Buurtschap Drie Molens.

Tot 2019 stonden nog koeien in de stal, hierna startte de vierde generatie, Vicky en Bert van der Krogt, met het onderzoeken naar nieuwe kansen op de boerderij. Broer en zus geloven in een toekomstbestendig platteland waar veel ruimte is voor natuur en de verbinding met inwoners uit het gebied en de omliggende steden.

In 2020 en 2021 is de eigentijdse Natuurboerderij Buitenplaats Molenwei op de kaart gezet.
Met de toekenning van de Leader Holland Rijnland plattelandssubsidie in juli 2020 zijn het natuurlokaal en de Event Silo in 2020 al neergezet. Met de nieuwe stal staat straks een multifunctioneel gebiedslab op het erf waar samengewerkt gaat worden aan een toekomstbestendig platteland in de gemeente Leidschendam-Voorburg.

De boerderij is een broedplaats en proeftuin waar pionieren en het versterken van de natuur hand in hand gaan met educatie en ontspanning voor gasten van heinde en verre.

Stompwijkse Atelier Weekend
In het tweede weekend van september 2021 vindt hier het Stompwijkse Atelier Weekend plaats. Dan exposeren kunstenaars uit Stompwijk hun talent in verschillende binnen- en buitenruimtes.

Panorama Platteland
Maar liefst 31 stadse en dorpse amateurkunstenaars uit de regio werkten gedurende een jaar aan een veertig meter lang en twee meter hoog schilderij. Tachtig vierkante meter acrylverf op canvas toont een ode aan het Zuid-Hollandse landschap, boeren en tuinders, de voedselketen, de geschiedenis en de toekomst. 
Dit kunstwerk over de plattelandsontwikkeling van Zuid-Holland is tijdens Open Monumentendag op zaterdag 11 september 2021 hier GRATIS te bezichtigen.
Kunstenaars zijn aanwezig voor een rondleiding.

Voor meer informatie kijk op www.buitenplaatsmolenwei.nl en www.panoramaplatteland.nl