In de gemeente Leidschendam ligt een uniek Rijksmonument, het  Dr. Neherlaboratorium. In 1955 opende het zijn deuren. Het was het allereerste PTT-gebouw dat niet door de Rijksbouwmeester maar door een particuliere architect, Samuel van Embden, werd ontworpen. Het laboratorium is vernoemd naar dr. Lambertus Neher, die directeur-generaal der PTT was van 1949 tot aan zijn pensioen in 1954. In dit gebouw zijn verschillende uitvindingen gedaan.

Het complex is herbestemd met 87 luxueuze appartementen voor 55+ bewoners met luxueuze faciliteiten zoals een sportschool, zwembad, lounge en restaurant en zelfs een hotelkamer. 

Echter, een belangrijk, maar vergeten deel van het Neherpark is het auditorium. Dit onderdeel van het prachtige Rijksmonument heeft de afgelopen 15 jaar geen functie gehad. Sindsdien is er namelijk geen bestemming voor deze unieke, karakteristieke ruimte geweest, terwijl iedere andere ruimtes in het Neherpark wel een herbestemming heeft gekregen. 

Ondernemer Mandy Freriks-Schild, oud-bewoner van het complex Neherpark, is initiatiefnemer van de herbestemming van het Neherlab auditorium. Zij wil het monumentale karakter zo veel mogelijk conserveren en zijn functie om kennis over te dragen zo veel mogelijk behouden. Om hier een kantoor en werkruimte te vestigen, zijn er een aantal zaken vereist. Het gebouw zal twee functies krijgen: kantoorruimte voor de bedrijven en verhuur van auditorium en presentatie/workshop/coaching ruimtes. Het kantoor en de overige ruimtes worden onderdeel van het complex; het retro-achtige jaren 50 karakter en de integratie van telecom (PTT) worden doorgetrokken.

Tijdens Open Monumentendag kan het publiek een kijkje nemen en informatie krijgen over de herbestemming.

Wilt u meer informatie of wilt u op de hoogte blijven van de meest recente ontwikkelingen rondom de herbestemming van het Neherlab Auditorium? Neem dan een kijkje op de website www.neherlabauditorium.com