Linosneden van monumenten in Leidschendam-Voorburg

In mei 2021 brachten Mariska Mallee en Ben Stolk een serie linosneden uit die monumenten uit de jaren 50 en 60 van Rijswijk verbeelden. Deze linosneden zijn geliefd onder Rijswijkers en zo kwam het idee om voor Open Monumentendag Leidschendam-Voorburg ook een serie te ontwerpen.
De parken, molens, kerken, straatjes verhalen de geschiedenis van de bewoners van Leidschendam-Voorburg aan de Vliet.
Door de kunstenaars zijn markante plekken uitgekozen en verwerkt in een serie van zes linosneden. Deze zijn, genummerd, gesigneerd en voorzien van een beschrijving in een bewaardoos. De serie wordt in een kleine oplage van 100 stuks gedrukt op wit papier, formaat 21 x 30 cm.

De serie lino’s worden op 11 september tijdens de opening van Open Monumentendag aangeboden aan wethouder van kunst en cultuur Astrid van Eekelen. De opening vindt plaats om 10.00 uur bij Molen De Vlieger, Essepad 3 in Voorburg.
De kunstenaars zijn 11 september aanwezig op het erf van Villa Klein Rusthof op het Oosteinde 47, Voorburg. Een doos met prenten of een los exemplaar zijn daar te koop.

De prijs voor 6 lino’s in feestverpakking is bij voorinschrijving € 125,-.
Na 11 september betaalt u in de vrije verkoop € 145,- voor deze serie.
Losse verkoop van de prenten is mogelijk. De prijs per prent is € 35,00.
Bestellen van deze serie linosneden kan door overmaking van € 125,-  (€ 35,00 als het een losse prent betreft) op banknummer NL98 INGB 0002 0888 97 t.n.v. Gusto-Ateliers Den Haag, onder vermelding van linosneden Leidschendam-Voorburg of de titel van de losse prent.
U kunt de lino’s ophalen in het atelier van Mariska of Ben, Torenstraat 1c/e, Rijswijk. Wilt u ze thuisgestuurd hebben, mail dan uw adres naar benjjmstolk@kpnplanet.nl.
De portokosten bedragen € 6 per bewaardoos of € 2 per prent.

De titels van de prenten:
– Molens
– Parken
– Neherlab
– Kerkstraat
– Sluis
– Huygens Tuin