DOOR DE ENORME BELANGSTELLING ZIJN ALLE RONDLEIDINGEN HELAAS VOLGEBOEKT


De voormalige oranjerie van buitenplaats Rusthof Onder de Linden aan het Oosteinde 23 in Voorburg is bij uitzondering te bezichtigen tijdens Open Monumentendag tussen 12.00 en 14.00 uur.

Het huis staat momenteel te koop en de huidige eigenaars zijn bereid gevonden dit prachtige pand open te stellen voor publiek.

In 1911 werden alle gebouwen afgebroken, behalve de oranjerie. Hiervan werd de bovenste verdieping als kantoor gebruikt door Prinses Marianne toen zij op Rusthof woonde.

Toeval of niet, dit jaar is Villa Klein Rusthof, ook ooit behorende tot de eigendommen van Prinses Marianne, eveneens een van de monumenten waarbij tijdens Open Monumentendag activiteiten plaatsvinden.

Vanwege de coronamaatregelen is de toegang tot Onder de Linden beperkt. Er zijn 4 rondleidingen om 12.00, 12.30 , 13.00 en 13.30 voor max. 10 personen per rondleiding o.l.v. de eigenaar van het pand en Willemijn van Dijk, historica en schrijfster van het boek De Italiaanse prinses. Het rusteloze leven van Marianne van Oranje-Nassau, dat in oktober zal verschijnen bij Ambo Anthos Uitgevers.

Geïnteresseerden kunnen zich voor een rondleiding per e-mail aanmelden bij onderdelinden@omd-lv.nl met voorkeur voor tijdstip.