Stichting Open Monumentendag Leidschendam-Voorburg

www.omd-lv.nl

Bij de kraam op het plein voor de Oude Kerk in de Herenstraat, Voorburg is informatie verkrijgbaar over de geopende monumenten en activiteiten. Tevens zijn hier de wandel- en fietsroutes verkrijgbaar langs monumenten van Leidschendam, Voorburg en Stompwijk.


Archeologische Werkgroep Leidschendam-Voorburg

www.awlv.nl

AWLV heeft een nieuw boek gepubliceerd: “Wonen en werken in de 17de en 18de eeuw in de Schoolstraat in Voorburg”. Dit boek wordt bij de kraam op het plein voor de Oude Kerk in de Herenstraat, Voorburg om ca. 10.30 uur aangeboden aan wethouder Bianca Bremer. Hierna is het boek aldaar te koop.

Naast het verkopen van het nieuwe boek geeft de werkgroep algemene informatie over archeologie in de gemeente en de monumenten die daarbij horen, zoals Forum Hadriani en het Kanaal van Corbulo.


Historische Vereniging Voorburg

www.historischeverenigingvoorburg.nl

In de kramen van de Historische Vereniging Voorburg – naast de Oude Kerk in het oude centrum van Voorburg – is informatie te verkrijgen over historisch Voorburg.


Stichting Mooi Voorburg

www.mooivoorburg.nl

Ook dit jaar staat Mooi Voorburg op Open Monumentendag in hun wit groene tent naast de dorpspomp bij de Van Schagenstraat.

Verdere informatie volgt.


Vereniging Erfgoed Leidschendam

www.erfgoedleidschendam.nl

Er staat een kraam op het kerkplein (Sluiskant, Leidschendam) voor de HH Petrus en Pauluskerk (bij slecht weer binnen in het voorportaal van de kerk), waar informatie over de vereniging verkrijgbaar is.


Stichting Erfgoed Prinses Marianne

www.erfgoedprinsesmarianne.nl

De stichting heeft tot doel het verzamelen, bewaren en verspreiden van kennis omtrent het leven, het erfgoed en de maatschappelijke en internationale betekenis van Prinses Marianne der Nederlanden (1810-1883). Informatie is verkrijgbaar bij hun kraam op het plein naast de Oude Kerk in Voorburg.

Vanaf de kraam zijn er wandelingen, o.l.v. Kees van der Leer, langs plekken in Voorburg die herinneren aan Prinses Marianne. Tijden: 11.00, 13.00 en 15.00 uur.