Stichting Open Monumentendag Leidschendam-Voorburg

www.omd-lv.nl

Bij de kraam op het plein voor de Oude Kerk in de Herenstraat, Voorburg is informatie verkrijgbaar over de geopende monumenten en activiteiten. Tevens zijn hier de wandel- en fietsroutes verkrijgbaar langs monumenten van Leidschendam, Voorburg en Stompwijk.


Archeologische Werkgroep Leidschendam-Voorburg

www.awlv.nl

Naast het verkopen van boeken geeft de werkgroep algemene informatie over archeologie in de gemeente en de monumenten die daarbij horen, zoals Forum Hadriani en het Kanaal van Corbulo.


Historische Vereniging Voorburg

www.historischeverenigingvoorburg.nl

In de kramen van de Historische Vereniging Voorburg – naast de Oude Kerk in het oude centrum van Voorburg – is informatie te verkrijgen over historisch Voorburg.


Stichting Mooi Voorburg

www.mooivoorburg.nl

Ook dit jaar staat Mooi Voorburg op Open Monumentendag in hun wit groene tent naast de dorpspomp bij de Van Schagenstraat.

Vanaf hier starten rondleidingen over de Begraafplaats aan de Parkweg o.l.v. Frouwke de Boer.


Vereniging Erfgoed Leidschendam

www.erfgoedleidschendam.nl

Er staat een kraam langs de Vliet tegenover Dorpskerk (Peperbus), waar informatie over de vereniging verkrijgbaar is.

In het kader van het thema ‘Levend Erfgoed’ heeft de vereniging een fototentoonstelling georganiseerd in de Dorpskerk. Het betreft 10 foto’s op groot formaat van gebouwen met een opmerkelijk verhaal dat wellicht nog weinig mensen kennen, geïllustreerd aan de hand van bijvoorbeeld anekdotes.


Stichting Erfgoed Prinses Marianne

www.erfgoedprinsesmarianne.nl

De stichting heeft tot doel het verzamelen, bewaren en verspreiden van kennis omtrent het leven, het erfgoed en de maatschappelijke en internationale betekenis van Prinses Marianne der Nederlanden (1810-1883). Informatie is verkrijgbaar bij hun kraam op het plein naast de Oude Kerk in Voorburg.

Vanaf de kraam is er een wandeling, o.l.v. Kees van der Leer, langs plekken in Voorburg die herinneren aan Prinses Marianne. Tijd: 13.00 uur.