Stichting Open Monumentendag Leidschendam-Voorburg

Bij de kramen op het plein voor de Oude Kerk in de Herenstraat, Voorburg en op het plein voor de HH Petrus en Pauluskerk aan de Sluiskant, Leidschendam zijn verkrijgbaar: de programmakrant, folders met de geschiedenis van de geopende monumenten in Voorburg, Leidschendam en Stompwijk, het vaarschema van de Hadrianus en wandel- en fietsroutes langs monumenten.


Historische Vereniging Voorburg

In de kramen van de Historische Vereniging Voorburg – naast de Oude Kerk in het oude centrum van Voorburg – is informatie te verkrijgen over historisch Voorburg.


Stichting Mooi Voorburg

Ook dit jaar staat Mooi Voorburg op Open Monumentendag in een kraam naast de dorpspomp bij de Van Schagenstraat.

Ter gelegenheid van Open Monumentendag heeft Mooi Voorburg een routebeschrijving gemaakt voor een wandeling door het monumentale Zocher Park Vreugd en Rust.

Drie generaties Zocher hebben Nederland in de 19e eeuw verrijkt met tientallen parken, buitenplaatsen en tuinen. Zij behoren tot de top van landschapsarchitectuur. Daarvan liggen er 21 projecten in de Provinciale Landgoederenzone. Eén daarvan is Park Vreugd en Rust.

De wandeling toont de werking van water, gebogen lijnen, solitaire bomen en dichte bosschages. Het gebruik van open-gesloten, van licht-donker en dichtbij-veraf, resulteerde in een arcadisch landschap, het ideaal in de 19e eeuw.

Samen met de gemeente Leidschendam-Voorburg heeft de Stichting Mooi Voorburg voorstellen gedaan voor de revitalisatie van het park en ook de Provincie Zuid-Holland heeft daarvoor subsidie gegeven. De folder met de uit te voeren deelprojecten en de routebeschrijving door het park zijn gratis beschikbaar in de kraam.

Ter gelegenheid van Monumentendag is de Monumentenroute  door het Huygens’ Kwartier van Mooi Voorburg op die dag ook gratis af te halen bij de kraam.

Ook kan vandaar een beeldenroute gelopen worden aan de hand van onze routebeschrijving.

De nieuwe fietsroute langs de Beelden in Voorburg is er ook verkrijgbaar (€ 2,-). En natuurlijk is er een formulier om donateur te worden voor minimaal € 15,- per kalenderjaar.


Vereniging Erfgoed Leidschendam

Er staat een kraam op het kerkplein (Sluiskant, Leidschendam) voor de HH Petrus en Pauluskerk.


Stichting Erfgoed Prinses Marianne

De stichting heeft tot doel het verzamelen, bewaren en verspreiden van kennis omtrent het leven, het erfgoed en de maatschappelijke en internationale betekenis van Prinses Marianne der Nederlanden (1810-1883).


Historisch Genootschap De Blauwe Tram

In de kramen van Stichting Historisch Genootschap De Blauwe Tram op de hoek van de Herenstraat en de Kerkstraat in Voorburg is veel informatie te verkrijgen over de Blauwe Tram. Er zijn boeken, foto’s en ansichtkaarten over spoor en tram te verkrijgen.