Museum Swaensteyn
Mijn monument, ons erfgoed: welkom terug

Museum Swaensteyn is gevestigd in het voormalig Notariskantoor, gebouwd in de elegante en symmetrische Lodewijk 16de stijl. Sinds 1968 huist hier het museum, voor de bezoekers een plek waar men met plezier de vaste collectie, zoals de Romeinenzaal of de Prinses Marianne kamer, en de tijdelijke tentoonstellingen kan bezichtigen.

Tijdens Open Monumentendag op zaterdag 11 september is het museum geopend van 10.00-17.00 uur en is het museum gratis* te bezoeken. De tentoonstelling Corona in LV toont de tijdsdocumenten van 3 fotografen, Michel Groen, Hilbert Krane en Hein Athmer, de filmer Ralph Schoonenboom en de 2 omroepen Midvliet TV en LV-TV over de heftige Corona tijd. De lege straten tijdens de lockdown, de maatregelen die werden ingevoerd en de hoge druk in de zorg komen terug in foto’s en bewegende beelden. Aan de raamzijde toont het museum een expositie van Doutsen Ebbendorf van 15 computertekeningen van dieren. Speciaal voor kinderen is er een speurtocht door de collectie van het museum.Tijdens het Huygens Festival in Museum Swaensteyn zal de prachtige Prinses Mariannevleugel weer worden bespeeld. Het thema van het festival is Feest! en een muzikaal feest zal het zeker worden!
Op het programma staan twee verschillende concerten zijn die elk twee maal worden uitgevoerd. Om 11.30 en om 13.00 brengt pianist Maciej Wierzcholowski een ‘fleurig’ programma met onder meer: het Lentelied van Felix Mendelssohn Bartholdy, de Bloemenwals van Pjotr Iljitsj Tchaikovsky en Down by the Sally Garden van Benjamin Britten.
Om 14.00 en om 15.30 spelen Fred Ruoff (klarinet),  Carla Vermeulen-Bloothoofd (piano), Myriam Mousset-Wisse (viool), Raphaella Flam (zang), Atsuko (piano) en Yves Verbandt (piano). Zij brengen het Berlijnse muziekleven van voor 1848 tot leven met Robert Schumann, Felix en Fanny Mendelssohn Bartholdy, Ludwig van Beethoven en Johannes Brahms. De muziek uit de tijd dat Prinses Marianne in Berlijn woonde.

Programma OMD
Doorlopend 10.00-17.00 uur
Gratis openstelling museum
Tentoonstelling ‘Corona in LV’
Raam expositie Doutsen Ebbendorf
Speurtocht kids ‘Terug in de tijd’

Programma Huygens Festival
11.30 uur + 13.00 uur
Maciej Wierzcholowski
14.00 uur + 15.30 uur
Fred Ruoff, Carla Vermeulen

*registratie aan de deur verplicht i.v.m. de Corona-maatregelen.