Huygens Festival

Het Huygens Festival is hét klassieke muziekfestival in de gemeente Leidschendam-Voorburg. Het is een driedaags festival in het weekend waarin ook de Open Monumentendag plaatsvindt. Drie dagen met verschillende optredens van solisten en gezelschappen (amateur en professioneel) in het Huygenskwartier Voorburg.

De editie 2017 kende een nieuwe opzet en was een succes! De editie 2018 zal plaatsvinden in het weekend van vrijdag 7, zaterdag 8 en zondag 9 september 2018.

Het muzikaal ankerpunt van het Huygens Festival is de periode van vader en zoon Huygens. Hun veelzijdigheid en inventiviteit vertaalt zich in een gevarieerd programma met veel plek voor jonge musici. Zowel Constantijn als Christiaan sloegen hun vleugels over de landsgrenzen uit. Het Huygens Festival sluit daarbij aan door de programmering van buitenlandse gezelschappen.

Het Huygens Festival is een festival met gratis toegang tot alle activiteiten. Het festival wordt bekostigd uit bijdragen van de gemeente Leidschendam-Voorburg, fondsen, sponsors, donateurs en vrijwillige bijdragen van bezoekers na afloop van een optreden of concert.

Tijdens de Open Monumentendag op 8 september spelen diverse ensembles in de verschillende voor publiek toegankelijke monumenten en winkels in het Huygenskwartier.

Het programma volgt. Voor meer informatie bezoek de website van Huygensfestival.