Huize Swaensteyn

Huize Swaensteyn

Presentatie ‘De Romantische Limes’

Museum Swaensteyn ontwikkelt met de gemeente Leidschendam-Voorburg, de provincie Zuid-Holland en de Archeologische Werkgroep Leidschendam-Voorburg het project ‘Romeinen aan de Vliet’ om de aanwezigheid van de Romeinen in onze gemeente meer zichtbaar te maken.

In Huize Swaensteyn wordt de documentaire ‘Romeinen aan de Vliet’ van Jacques van Herten en Desi Goudman vertoond en is de eerste presentatie van ‘De Romantische Limes’ te zien. In het begin van onze jaartelling was Voorburg de Romeinse stad Forum Hadriani. De resten daarvan bevinden zich onder grond van Park Arentsburg en omgeving. Bovendien zijn er restanten van het Kanaal van Corbulo op verschillende plekken in Voorburg en Leidschendam.

Tussen 10.00-16.30 uur: doorlopend rondleidingen.

Om 11.00 uur presenteert de Historische Vereniging Voorburg (HVV) op de binnenplaats haar nieuwste boek over ‘de gewone man in de 17e eeuw’ in aanwezigheid van burgemeester Tigelaar.

Het boek is na de presentatie in de stand van HVV te koop.

Tussen 10.00-13.00 uur: Fotoshoot Beleef je trouwdag opnieuw.
Iedereen die kan aantonen hier het ja-woord te hebben gegeven mag op de foto. Kinderen, kleinkinderen, trouwjurken en hoge hoeden zijn van harte welkom.