20190531_150450
Geopende monumenten
20170909 De Sluis 1
20180703 Molendriegang
previous arrow
next arrow

2021

Open Monumentendag Leidschendam-Voorburg
zaterdag 11 september 2021

In 2020 bleven alle deuren van de prachtige monumenten in Leidschendam, Voorburg en Stompwijk gesloten voor publiek vanwege de maatregelen rond het coronavirus. Inmiddels laat het verloop van de pandemie een wat gunstiger beeld zien, zodat wij er vertrouwen in hebben dat er weer veel monumenten opengesteld kunnen worden op zaterdag 11 september a.s.
Wij zijn al druk aan het werk met de invulling van een mooi programma. Het landelijk motto is dit jaar ‘Mijn monument is jouw monument’. Deze dag wordt ook gezien als een ‘welkom terug!’ aan het publiek.
Wij werken aan diverse activiteiten rondom de openstelling van de monumenten, zoals een muzikaal ‘welkom terug’ op verschillende locaties in de gemeente en leuke activiteiten voor kinderen.
We hebben in de app RouteYou wandel- en fietsroutes samengesteld, die op ieder gewenst moment afgelegd kunnen worden, ook als de Open Monumentendag toch niet door zou kunnen gaan. Via QR-codes zijn de routes te openen op een mobiele telefoon.

Ook zijn er folders van de routes gemaakt die te vinden zijn in bibliotheken, musea, kerken en andere openbare gebouwen. Tevens zijn ze hier te downloaden:

Voor de wandelroute ‘Langs monumenten van Voorburg’ klik hier
Voor de wandelroute ‘Langs monumenten van Leidschendam’ klik hier
Voor de fietsroute ‘Langs monumenten van Leidschendam en Stompwijk’ klik hier

Voor de openstellingen op zaterdag 11 september 2021 houden wij u via deze website, onze Facebookpagina en Instagram op de hoogte.

Onze sponsoren in 2021: