Beleef het verleden bij Huygens’ Hofwijck

Huygens’ Hofwijck

Om 10.00 uur vindt hier de opening van Open Monumentendag plaats door wethouder Astrid van Eekelen met muziek van Jachthoorn Blaasgroep Waalsdorp.

Er zijn rondleidingen door huis en tuin. Het leven in de zeventiende eeuw was anders dan het leven nu. Vanuit de ramen van Hofwijck keek je over het platteland zo de verte in, inmiddels is Hofwijck van alle kanten ingebouwd. Via voorbeelden kun je zien hoe de uitzichten er voor de Huygensfamilie uitzagen. Aan de hand van filmpjes en verhalen op zaal vertelt Susanna Huygens hoe het leven was in die tijd.

Op het voorplein wordt plezier gemaakt! In samenwerking met Sport & Welzijn is er een speciaal programma voor kinderen.  Beleef het verleden met oud Hollandse spellen, zoals hoepelen, beuningen, kegelen en touwtje springen. Daarnaast kun je kruiden determineren en zijn er oud Hollandse bordspellen. Kleur een Delfts Blauw bordje met een molentje, een tulp of een ander ontwerp. Ontmoet Constantijn én zoon Christiaan Huygens en speur mee met hondje Geckie door de tuin. Met een glas limonade of kopje koffie met een heerlijk stukje taart kom je helemaal bij.

Aan de Vliet bij Huygens’ Hofwijck is aanlegplaats A van trekschuit Hadrianus die over de Vliet pendelt. Zie hier het vaarschema.

De dag wordt afgesloten met een concert van kamermuziekensemble Manzana Musica (Huygens Festival) in de Pronkzaal.