Activiteiten Erfgoedpartners

OMD_logo met BGL_CMYK klein (20mm)Stichting Open Monumentendag

Bij de stands ter hoogte van Huize Swaensteyn in de Herenstraat, Voorburg en op het kerkplein (Sluiskant, Leidschendam) voor de H.H. Petrus en Pauluskerk is informatie te verkrijgen over de activiteiten op Open Monumentendag in Leidschendam, Voorburg en Stompwijk. Verder verkrijgbaar de uitgebreide programmakrant en de themapublicatie “In Europa”.

www.omd-lv.nl

*********

hHistorische Vereniging Voorburg

www.historischeverenigingvoorburg.nl

In de stand van de Historische Vereniging Voorburg – naast de Oude Kerk in het oude centrum van Voorburg – is informatie te verkrijgen over historisch Voorburg.

*********

LogoErfgoedLdamVereniging Erfgoed Leidschendam

www.erfgoedleidschendam.nl

Stand op het kerkplein (Sluiskant, Leidschendam) voor de H.H. Petrus en Pauluskerk.

*********

LogoMooiVoorburgStichting Mooi Voorburg

Zoals ieder jaar staat Mooi Voorburg met haar tent bij de dorpspomp op de hoek van de Herenstraat en de Van Schagenstraat.

Joost Heuvelink van Stichting Mooi Voorburg geeft een rondleiding door Park Vreugd en Rust.

Drie generaties Zocher hebben Nederland in de 19de eeuw verrijkt met tientallen parken, buitenplaatsen en tuinen. Zij behoren tot de top van landschapsarchitectuur. Daarvan liggen er 21 projecten in de Provinciale Landgoederenzone. Eén daarvan is Park Vreugd en Rust.

De wandeling toont de werking van water, gebogen lijnen, solitaire bomen en dichte bosschages. Het gebruik van open-gesloten, van licht-donker en dichtbij-veraf, resulteerde in een arcadisch landschap. Het ideaal in de 19de eeuw.

In de 21ste eeuw wil Stichting Mooi Voorburg bijdragen aan een herwaardering ervan.

Vanuit de kraam start de wandeling door Park Vreugd en Rust om 11.30 uur en 13.45 uur. Na het bijwonen van de lezing van Kees van der Leer in het Tennispark Vreugd en Rust kunt u daar ook aansluiten om 11.45 uur en om 14.00 uur.

www.mooivoorburg.nl

*********

De Archeologische Werkgroep Leidschendam-Voorburg geeft twee rondleidingen door Park Arentsburgh en er staat een kraam met archeologische vondsten.
Tijden 11.30 uur en 13.30 uur. Graag melden bij de kraam.

www.awlv.nl

*********

Historisch Genootschap De Blauwe Tram
In de dubbele stand van Stichting Historisch Genootschap De Blauwe Tram op de hoek van de Herenstraat en de Kerkstraat in Voorburg is informatie te verkrijgen over de organisatie en over de herbouwplannen van een echte Blauwe Tram. Bovendien zullen boeken, foto’s en ansichtkaarten over spoor en tram verkrijgbaar zijn. De stichting heeft meegewerkt aan een lijvig boek over de geschiedenis van de Blauwe Tramlijn Scheveningen-Den Haag-Voorburg-Leidschendam-Voorschoten-Leiden. Dit boek is in zeer beperkte oplage verschenen en behandelt de NZH-tramlijnen Leiden-Den Haag en Voorburg-Scheveningen. Dit bijzondere en 272 pagina’s tellende boekwerk is verkrijgbaar voor € 35,=.

www.blauwetram.nl

*********

Oud-stompwijk-logo Stichting Oud Stompwijk

www.oudstompwijk.nl