Activiteiten Erfgoedpartners


Stichting Open Monumentendag Leidschendam-Voorburg

       

www.omd-lv.nl

Bij de stands op het plein voor de Oude Kerk in de Herenstraat, Voorburg en op het plein voor de HH Petrus en Pauluskerk aan de Sluiskant, Leidschendam is verkrijgbaar: de programmakrant, folders met de geschiedenis van de geopende monumenten in Voorburg, Leidschendam en Stompwijk en het vaarschema van de Hadrianus.


Historische Vereniging Voorburg

www.historischeverenigingvoorburg.nl

In de stand van de Historische Vereniging Voorburg – naast de Oude Kerk in het oude centrum van Voorburg – is informatie te verkrijgen over historisch Voorburg.

Om 11.00 uur presenteert de Historische Vereniging Voorburg (HVV) op de binnenplaats van huize Swaensteyn haar nieuwste boek over ‘de gewone man in de 17e eeuw’ in aanwezigheid van burgemeester Tigelaar.

Het boek is na de presentatie in de stand van HVV te koop.


Stichting Mooi Voorburg

www.mooivoorburg.nl

Zoals ieder jaar staat Mooi Voorburg met haar tent bij de dorpspomp op de hoek van de Herenstraat en de Van Schagenstraat in Voorburg.

Als onderdeel van de viering van het 60-jarige jubileum van Stichting Mooi Voorburg werd i.s.m. de gemeente het wapen van Voorburg in Park Middenburg teruggebracht in de vorm van een prachtig bloemenmozaïek.

Tijdens Open Monumentendag zal om 10.30 uur door Stichting Mooi Voorburg en wethouder Astrid van Eekelen een Monumentenbordje van Middenburg worden onthuld.


Vereniging Erfgoed Leidschendam

www.erfgoedleidschendam.nl

Stand op het kerkplein (Sluiskant, Leidschendam) voor de HH Petrus en Pauluskerk.


Historisch Genootschap De Blauwe Tram

www.blauwetram.nl

In de dubbele stand van Stichting Historisch Genootschap De Blauwe Tram op de hoek van de Herenstraat en de Kerkstraat in Voorburg is veel informatie te verkrijgen over de Blauwe Tram. Er zijn boeken, foto’s en ansichtkaarten over spoor en tram te verkrijgen.