OMD_logo met BGL_CMYK klein (20mm)Stichting Open Momumentendag

Bij de stands ter hoogte van Huize Swaensteyn in de Herenstraat, Voorburg, op het kerkplein (Sluiskant, Leidschendam) voor de H. Petrus en Pauluskerk en bij Boerderij Akkerlust in Stompwijk is informatie te verkrijgen over de activiteiten op Open Monumentendag in Leidschendam, Voorburg en Stompwijk. Verder verkrijgbaar de uitgebreide programmakrant en de themapublicatie “Boeren, Burgers, Buitenlui”.

www.omd-lv.nl

—————————————————————————————————————————————————————————-

hHistorische Vereniging Voorburg

www.historischeverenigingvoorburg.nl

In de stand van de Historische Vereniging Voorburg – naast de Oude Kerk in het oude centrum van Voorburg – is informatie te verkrijgen over historisch Voorburg.

—————————————————————————————————————————————————————————-

LogoErfgoedLdamVereniging Erfgoed Leidschendam

www.erfgoedleidschendam.nl

Stand op het kerkplein (Sluiskant, Leidschendam) voor de H. Petrus en Pauluskerk.

Tijdens Open Monumentendag dag nodigen de gemeente Leidschendam-Voorburg en Vereniging Erfgoed Leidschendam u uit om mee te lopen met een begeleide wandeling door het historisch centrum van Leidschendam. Om 13.00 uur verzamelen voor de ingang van de Petrus en Paulus Kerk aan de Vliet bij de stand van Erfgoed Leidschendam.

Bestuurslid van Vereniging Erfgoed Leidschendam, Idsard Bosman, is uw gids tijdens de ongeveer 2 uur durende wandeling. De wandeling neemt u mee naar de bijzondere geschiedenis van diverse historische panden en woonhuizen rondom het sluisgebied.

Met verhandelingen over bewoners en anekdotes, wetenswaardigheden en ontroerende verhalen.

Lees meer….

—————————————————————————————————————————————————————————-

LogoMooiVoorburgStichting Mooi Voorburg

Zoals ieder jaar staat Mooi Voorburg met haar tent bij de dorpspomp op de hoek van de Herenstraat en de Van Schagenstraat.

www.mooivoorburg.nl

—————————————————————————————————————————————————————————-

Historisch Genootschap De Blauwe Tram
In de dubbele stand van Stichting Historisch Genootschap De Blauwe Tram op het Stationsplein in Voorburg is informatie te verkrijgen over de organisatie en over de herbouwplannen van een echte Blauwe Tram. Bovendien zullen boeken, foto’s en ansichtkaarten over spoor en tram verkrijgbaar zijn. De historische trams hebben hun standplaats in de directe nabijheid van onze stand. De stichting heeft meegewerkt aan een lijvig boek over de geschiedenis van de Blauwe Tramlijn Scheveningen-Den Haag-Voorburg-Leidschendam-Voorschoten-Leiden. Het is de bedoeling dat dit boek nog dit jaar zal verschijnen. Ook wordt in nauwe samenwerking met de stichting aan een boek gewerkt over de Blauwe Tram op de lijn Amsterdam-Haarlem-Zandvoort. Er wordt naar gestreefd dat dit boek nog voor de komende feestdagen zal verschijnen. Tenslotte: volgend voorjaar zal de stichting in Amsterdam een expositie inrichten ter gelegenheid van de opening van de Noord-Zuidlijn.

www.blauwetram.nl

—————————————————————————————————————————————————————————-

Logo-Hoekenburg Stichting Hoekenburg
In het weekend van 9/10 en van 16/17 september zijn er vier presentaties in de schuur van de tuinmanswoning in park Hoekenburg aan de Hoekenburglaan 43 in Voorburg:

  • De eerste is gebaseerd op het eerste boek dat door C. Soonius ruim 50 jaar geleden geschreven is over bijzondere plekken in Voorburg
  • De tweede is gebaseerd op het tweede boekje dat C. Soonius heeft geschreven, ook meer dan 40 jaar geleden
  • De derde is over Voorburg West gemaakt door Aad de Wolf en verkregen uit zijn nalatenschap
  • De vierde is een eigen geheel nieuw gemaakte presentatie over Voorburg West waarvan de première op Open Monumentendag plaatsvindt!!

www.hoekenburg.com

—————————————————————————————————————————————————————————-

Oud-stompwijk-logo Stichting Oud Stompwijk

De stichting verzorgt een tentoonstelling over Zouaven in de Laurentiuskerk, Doctor van Noortstraat 86, Stompwijk.
Deze tentoonstelling laat zien hoe de pauselijke staat tussen 1861 en 1870 werd verdedigd tegen de Italiaanse nationalisten. Een groot aantal Stompwijkers nam hieraan deel; zij verloren hun Nederlanderschap bij terugkomst !

www.oudstompwijk.nl